DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21551630,05%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Öğretmenlerle Diyarbakır’da Buluştu
  • HaberOrdu
  • Eğitim
  • Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Öğretmenlerle Diyarbakır’da Buluştu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Öğretmenlerle Diyarbakır’da Buluştu

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 23:13
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Öğretmenlerle Diyarbakır’da Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğretmenler Odası Buluşmaları Devam Ediyor

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ayın ilk cumartesi günü farklı illerde düzenlenen Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında Diyarbakır’daki öğretmenlerle bir araya geldi. Bu buluşma, şimdiye kadar gerçekleştirilen onuncu buluşma oldu.

İçkale Açık Hava Müzesi’nde Buluştular

Bakan Tekin, tarihi İçkale Açık Hava Müzesi’nde Diyarbakır’daki öğretmenlerle buluşarak binlerce öğretmenle sohbet etti ve istişarede bulundu. Kadim mirasımızı yansıtan Diyarbakır’da bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Bakan Tekin, eğitimde rotalarını öğretmenlerle birlikte belirlediklerini vurguladı.

Ders Süreleri Değişmeyecek

Bakan Tekin, yeni müfredat taslağına ilişkin ders sürelerinin kısalıp kısalmayacağı konusundaki soruya, “Ders sürelerimiz mevcut haliyle devam edecek” yanıtını verdi. Öğretmenler, yeni müfredatın hafifletilmesi ve sadeleştirilmesinin olumlu bir adım olduğunu belirttiler.

Öğretmen Atamaları Pazartesi Günü Açıklanacak

Öğretmen atamalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Bakan Tekin, “Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur” dedi. Ayrıca öğretmenlik meslek kanunuyla ilgili yeni düzenlemelerin yapıldığını da belirtti.

Öğretmenlere Değer Verildi

Bakan Tekin, öğretmenlere verdikleri değer için teşekkür ederek, “Öğretmenlerime her daim sahip çıkacağımın ve onların hukukunu korumaya devam edeceğimin bilinmesini istiyorum. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde azimle çalışalım” mesajını iletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.