DOLAR 32,3559 -0.02%
EURO 34,7863 -0.03%
ALTIN 2.394,09-0,10
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

NASA, Mars Habitatı Deneyleri İçin Gönüllü Arıyor

NASA, Mars Habitatı Deneyleri İçin Gönüllü Arıyor

ABONE OL
Şubat 22, 2024 16:10
NASA, Mars Habitatı Deneyleri İçin Gönüllü Arıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NASA’nın Mars Habitatı Deneyleri Devam Ediyor

NASA’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, “Mürettebat Sağlığı ve Performansı Keşif Analoğu (CHAPEA)” adı verilen Mars habitatı deneylerinin ikincisi, gelecek yıl ilkbaharda başlayacak.

Detaylar ve Beklentiler

ABD’nin Texas eyaletindeki NASA’nın Houston tesislerinde gerçekleştirilecek deneyde gönüllüler, Mars misyonunda karşılaşabilecekleri zorlukları deneyimleyecekler. Gönüllülerden, ay yürüyüşü, robotik operasyonlar, habitat yönetimi, egzersiz yapma ve ekin yetiştirme gibi görevleri yerine getirmeleri bekleniyor.

Başvuru Şartları ve Süreci

CHAPEA’nın ikinci misyonuna başvuran adaylardan 30 ila 55 yaş aralığında olmaları, sağlıklı ve sigara kullanmamaları, İngilizce dilinde yeterli seviyede olmaları ve belirli üniversite ve deneyim şartlarını sağlamaları bekleniyor. Başvurular 2 Nisan’a kadar alınacak ve deneye katılanlara bir “bedel” ödeneceği duyuruldu.

İlk Deney 2023’te Başlamıştı

Üç deneyin ilki, 25 Haziran 2023’te başlamıştı. NASA, Mars habitatı deneylerine katılmak isteyenler için ikinci fırsatın kapıda olduğunu duyurdu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.