DOLAR 32,3685 0.02%
EURO 34,8062 0.02%
ALTIN 2.393,98-0,10
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Z Kuşağı ve İş Yerindeki Stres: Teknolojinin Etkisi

Z Kuşağı ve İş Yerindeki Stres: Teknolojinin Etkisi

ABONE OL
Şubat 19, 2024 16:10
Z Kuşağı ve İş Yerindeki Stres: Teknolojinin Etkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Profesör Kathleen Pike’e Göre Z Kuşağı ve İş-Hayat Dengesi

Z kuşağı, iş yerinde stresle başa çıkmakta zorlanıyor ve sık sık eleştiriliyor. Ancak psikoloji profesörü Kathleen Pike’e göre, bunun ana nedeni bu neslin iş-hayat sınırları olmadan büyümüş olması.

Teknolojinin Yarattığı Baskılar

Kathleen Pike, Columbia Üniversitesi’nde ders veren ve One Mind at Work’ün başkanı ve CEO’su, yaşlı nesillerin kariyerlerinin başlangıcında teknolojinin neden olduğu aynı baskılarla karşılaşmadıklarını belirtiyor. Geçmişte, iş ve kişisel yaşamlar arasında net bir ayrım vardı. Ancak günümüzde Z kuşağı, gelişen teknolojinin getirdiği yeniliklerle bu dengeyi sağlamaya çalışıyor.

Genç Profesyonellerin Yaklaşımı

Kathleen Pike, Z kuşağının bazı sınırları yeniden belirlemeye çalıştığını ve iş-hayat dengesini kurmaya çalıştığını vurguluyor. Ancak zaman zaman duyguların abartıldığına da dikkat çekiyor. Stres veya endişe hissetmenin, görevleri yerine getirmeye yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.