DOLAR 32,4751 0.04%
EURO 35,0042 0.49%
ALTIN 2.438,470,01
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya Merkez Bankası Faiz Kararı Hakkında Nabiullina Açıklamalarda Bulundu
  • HaberOrdu
  • Ekonomi
  • Rusya Merkez Bankası Faiz Kararı Hakkında Nabiullina Açıklamalarda Bulundu

Rusya Merkez Bankası Faiz Kararı Hakkında Nabiullina Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Şubat 17, 2024 18:06
Rusya Merkez Bankası Faiz Kararı Hakkında Nabiullina Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Merkez Bankası, politika faizini yüzde 16 seviyesinde sabit tutma kararının ardından Nabiullina gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Faiz İndirimi Kademeli Olacak

Nabiullina, faiz oranında indirimin kademeli şekilde yapılacağını belirterek, “Enflasyonun hızlı şekilde yavaşlamaktan ziyade, kademeli olarak soğumasından bahsettiğimiz için faiz indiriminin de daha yumuşak, ardışık adımlar şeklinde yapılacağını düşünüyoruz.” dedi.

İlk İndirim Bu Yılın İkinci Yarısında Bekleniyor

Nabiullina, söz konusu adımların büyüklüğünün enflasyona bağlı olduğunu ve meslektaşlarının çoğunluğunun faiz indirimine ilişkin beklentisinin bu yılın ikinci yarısında olacağını söyledi.

Resesyon Tehlikesi Yok

Rus ekonomisinde resesyon tehlikesinin bulunmadığını belirten Nabiullina, ihracatçı şirketlere yönelik döviz satma zorunluluğuyla ilgili de değerlendirmede bulundu.

Döviz Satışı Zorunluluğu Hakkında Değerlendirme

Nabiullina, Rusya Merkez Bankası’nın döviz kazançlarının zorunlu satışına yönelik kararın uzatılmasına gerek olmadığını belirterek, “Döviz kurunun istikrara kavuşturulması amacıyla alınan bu tedbirin önemi, diğer tedbirlere göre önemli ölçüde küçüktür.” açıklamasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.