DOLAR 32,3729 -0.39%
EURO 34,6418 -0.3%
ALTIN 2.436,79-0,07
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticaret Bakanı Bolat: Adıyaman’da Kalıcı Konutlar Teslim Ediliyor, İhracat Rekoru
  • HaberOrdu
  • Ekonomi
  • Ticaret Bakanı Bolat: Adıyaman’da Kalıcı Konutlar Teslim Ediliyor, İhracat Rekoru

Ticaret Bakanı Bolat: Adıyaman’da Kalıcı Konutlar Teslim Ediliyor, İhracat Rekoru

ABONE OL
Mart 2, 2024 21:07
Ticaret Bakanı Bolat: Adıyaman’da Kalıcı Konutlar Teslim Ediliyor, İhracat Rekoru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Bolat, Adıyaman’daki İyileşmeyi Açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Adıyaman’da düzenlenen toplantıda, geçen yıl yaşanan deprem felaketinin ardından kentin hızla yeniden inşa edildiğini ve 1 yıl içinde 200 bin kalıcı konutun tamamlanacağını belirtti. Bolat, deprem bölgesinde yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini vurgulayarak, “Adıyaman’da farklı ve olumlu bir görüntüyle karşılaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Şubat Ayı Dış Ticaret Verileri

Bakan Bolat, şubat ayına ilişkin dış ticaret verilerini de paylaştı. İhracatın geçen yıla göre yüzde 13,6 artarak 21 milyar 86 milyon dolar olduğunu belirten Bolat, bu rakamın Cumhuriyet tarihinin en yüksek şubat ayı ihracat değeri olduğunu söyledi. İthalatın ise yüzde 8,5 azalarak 28 milyar 87 milyon dolar seviyesine gerilediğini ifade etti.

Bakan Bolat, dış ticaret açığının geçen yıla göre yüzde 42,3 azalarak 7 milyar dolar düzeyine gerilediğini, ihracatın ithalatı karşılama oranının da yüzde 75,1’e yükseldiğini açıkladı. Yıllıklandırılmış ihracatın 258,7 milyar dolara ulaştığını belirten Bolat, ihracatçıların ilk 2 ayda 3 milyar dolarlık ek ihracat başarısı gösterdiğini kaydetti.

Bakan Bolat, yıllıklandırılmış ithalatın 351,8 milyar dolara gerilediğini ve dış ticaret açığının mayıs ayında 122 milyar dolardan şubat itibarıyla 93 milyar dolara gerilediğini söyleyerek, “Dış ticaret açığımızı 9 ayda yaklaşık 29 milyar dolar azalttık.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.