DOLAR 32,2398 -0.02%
EURO 34,8512 0.43%
ALTIN 2.416,640,99
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya, Ukrayna’ya Bir Patriot Hava Savunma Sistemi Daha Teslim Edecek
  • HaberOrdu
  • Dünya
  • Almanya, Ukrayna’ya Bir Patriot Hava Savunma Sistemi Daha Teslim Edecek

Almanya, Ukrayna’ya Bir Patriot Hava Savunma Sistemi Daha Teslim Edecek

ABONE OL
Nisan 13, 2024 22:03
Almanya, Ukrayna’ya Bir Patriot Hava Savunma Sistemi Daha Teslim Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya, Ukrayna’ya Destek Veriyor

Almanya Savunma Bakanlığı, Rusya’nın hava saldırılarının artması ve Ukrayna hükümetinin talebi üzerine, daha önce planlanandan fazla bir şekilde Ukrayna’ya destek olmaya karar verdi.

Yeni Patriot Hava Savunma Sistemi Yolda

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, müttefiklerin koordinasyonunda bir Patriot hava savunma sisteminin daha Ukrayna’ya teslim edileceği belirtildi. Bu adım, Ukrayna’nın şehirlerine ve altyapısına yönelik Rus saldırılarına karşı daha etkili bir savunma sağlayacak.

Almanya Savunma Bakanı’nın Açıklaması

Savunma Bakanı Boris Pistorius, “Ukrayna’yı başka bir Patriot hava savunma sistemiyle destekliyoruz. Rus terörü, insanlara tarifsiz acılar yaşatıyor ve ülkenin enerji kaynaklarını tehlikeye atıyor. Bu nedenle, Almanya olarak Ukrayna’ya daha fazla destek verme kararı aldık.” açıklamasında bulundu.

Askeri Yardım Paketi Genişliyor

Almanya Savunma Bakanlığı, daha önce Ukrayna’ya çeşitli askeri yardımlar yapmıştı. Bu yardımlar arasında iki Patriot hava savunma sistemi, atış üniteleri ve iki Patriot fırlatıcı da bulunuyordu. Yapılan açıklamaya göre, yeni teslimatla birlikte askeri yardım paketi genişleyecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.