DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bahçe İlçe Seçim Kurulu’ndan Önemli Karar

Bahçe İlçe Seçim Kurulu’ndan Önemli Karar

ABONE OL
Mart 28, 2024 20:07
Bahçe İlçe Seçim Kurulu’ndan Önemli Karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YSK’ya Gönderilen Yazıda Saat 17.00’den Sonra Oy Sayımı Yapılamayacak

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na gönderilen yazıda, sandık kurullarının saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlayabileceği, ancak ramazanda sadece su ile orucun açılması durumunda “sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı” vurgulandı. Ayrıca, “sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği” konusu da gündeme geldi.

YSK’dan Önemli Hatırlatma: Oylar Açık ve Aralıksız Sayılmalı

Yapılan incelemede YSK tarafından, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un “Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü” başlıklı 100’üncü maddesinin birinci fıkrasında, ‘Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır.’ hükmü hatırlatıldı. YSK’nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesi’nde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna vurgu yapıldı.

Oy Sayım ve Döküm İşlemleri Aralıksız Yapılacak

Bu sebeple Bahçe İlçe Seçim Kurulu’nun, “oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiği” yönünde oy birliğiyle karar verdiği belirtildi. Bu kararla sandık kurullarının oy sayımı sırasında ara vermemesi ve işlemleri kesintisiz bir şekilde yürütmesi sağlanmış oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.