DOLAR 32,2861 -0.22%
EURO 34,8158 -0.14%
ALTIN 2.411,120,75
BITCOIN 2039445-1,10%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

New York’lu Makyaj Sanatçısı Botoks Etkisini Muz Kabuğu ile Deneyerek Trend Yarattı
  • HaberOrdu
  • Magazin
  • New York’lu Makyaj Sanatçısı Botoks Etkisini Muz Kabuğu ile Deneyerek Trend Yarattı

New York’lu Makyaj Sanatçısı Botoks Etkisini Muz Kabuğu ile Deneyerek Trend Yarattı

ABONE OL
Nisan 25, 2024 18:24
New York’lu Makyaj Sanatçısı Botoks Etkisini Muz Kabuğu ile Deneyerek Trend Yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Katie Jane Hughes’un Muz Kabuğu Trend Deneyimi

New York’lu makyaj sanatçısı Katie Jane Hughes, 286 bin takipçisi olan TikTok hesabında doğal Botoks etkisi yaratma umuduyla ilginç bir trend deneyimi paylaştı. Hughes, 7 Nisan’da yayınladığı videoda yüzüne muz kabuğu sürerek cildinin daha yumuşak ve gözeneklerinin daha sıkı hale geldiğini iddia etti. Videonun 750 bin kez izlenmesiyle kozmetik fenomeni, sonuçlardan o kadar etkilendi ki bu trendi tekrar deneyeceğini söyledi.

Doktorların Tepkisi ve Uyarıları

Kanada merkezli dermatolog Dr. Geeta Yadav ve Cleveland Clinic’te dermatoloji uzmanı Dr. Taylor Bullock, bu trend hakkında uyarılarda bulundular. Dr. Yadav, “Botoksun sağladığı etkiyi muz kabuğu gibi gıda takviyelerinin veremeyeceğini” belirtirken, Dr. Bullock da bilimsel kanıtlar olmaksızın muz kabuğunun kırışıklıklar, koyu halkalar veya iltihaplanmaları iyileştireceğine dair bir kanıt olmadığını vurguladı.

Sosyal Medya ve Kullanıcı Yorumları

Muz kabuğu trendine rağmen, sosyal medya kullanıcıları arasında muz kabuğunun cilde faydalı olduğunu savunanlar bulunuyor. Hughes’un videosuna destek veren bir kullanıcı, “Bunu her zaman kullanıyorum ve seviyorum” yorumunda bulundu. Başka bir kullanıcı ise, “Büyükannem muz kabuğunu kullanarak kırışıklıklardan uzak durmayı başardı, bu yöntem gerçekten işe yarıyor” şeklinde paylaşımda bulundu.

Antioksidan Etkisi

Muz kabuğundan elde edilen cilt faydalarının, antioksidanlar sayesinde olduğu düşünülüyor. Antioksidanlar, serbest radikaller olarak adlandırılan zararlı parçacıkları emerek hücresel hasarı önleyebilir. Harvard Health Publishing’e göre, antioksidanlar yaban mersini, yeşil çay ve kakao gibi birçok gıdada doğal olarak bulunmaktadır ve çeşitli olumsuz çevresel etkilere karşı cildi koruyabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.