DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akademi Ödülleri’nde Yeni Bir Kategori: “En İyi Oyuncu Kadrosu Seçimi”
  • HaberOrdu
  • Magazin
  • Akademi Ödülleri’nde Yeni Bir Kategori: “En İyi Oyuncu Kadrosu Seçimi”

Akademi Ödülleri’nde Yeni Bir Kategori: “En İyi Oyuncu Kadrosu Seçimi”

ABONE OL
Şubat 9, 2024 15:15
Akademi Ödülleri’nde Yeni Bir Kategori: “En İyi Oyuncu Kadrosu Seçimi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akademi, Oscar Ödülleri’nde 2026’da Yeni Bir Kategori Tanıtıyor

Akademi, her yıl düzenlenen prestijli ödül töreni için hazırlıklarını sürdürürken sinema endüstrisinde heyecan verici bir haber duyurdu. 2026 Oscar Ödülleri’nde, “En İyi Oyuncu Kadrosu Seçimi” kategorisi de dahil olmak üzere yeni bir ödül verileceği açıklandı.

Akademi CEO’su ve Başkan, Kast Direktörlerinin Önemini Vurguladı

Akademi CEO’su Bill Kramer ve başkan Janet Yang, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Kast direktörleri film yapımında önemli bir rol oynuyor ve Akademi geliştikçe tanıdığımız ve kutladığımız disiplinlere oyuncu kadrosunu da eklemekten gurur duyuyoruz” dedi. Bu açıklama, kast direktörlerinin sinema endüstrisindeki önemini vurgularken, oyuncu kadrosunun da takdir edilmesinin gerekliliğini ortaya koyuyor.

Cast Direktörleri Şubesi’nin Çabaları Onurlandırılıyor

Cast Direktörleri Şubesi (The Casting Directors Branch), 2023 yılında kuruldu ve bu yeni kategorinin duyurulmasıyla birlikte hak ettiği bir teşekkür almanın mutluluğunu yaşıyor. Şube, özverili çalışmalarıyla dikkat çekiyor ve yeni kategorinin varlığı, başarılı çabalarının bir kanıtı olarak kabul ediliyor.

Oscar Ödülleri’nde Yeni Bir Kategori Daha

Oscar Ödülleri tarihinde, son olarak 2001 yılında “En İyi Animasyon” dalında yeni bir kategori tanıtılmıştı. 2026’de “En İyi Oyuncu Kadrosu Seçimi” kategorisiyle birlikte, ödül sayısı 24’e yükselecek. Bu, oyuncu kadrosunun önemini vurgulayan bir adım olarak kabul edilirken, sinema endüstrisindeki başarıların daha fazla takdir edileceği anlamına geliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.