DOLAR 32,3729 -0.39%
EURO 34,6418 -0.3%
ALTIN 2.436,79-0,07
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİHEK Kararına Göre Ayrımcılığa Para Cezası

TİHEK Kararına Göre Ayrımcılığa Para Cezası

ABONE OL
Şubat 18, 2024 18:06
TİHEK Kararına Göre Ayrımcılığa Para Cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da Bekara Ev Vermeme Skandalı

‘TİHEK’in (Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu) kararına göre, Ankara’da yaşayan B.C.H, bir internet sitesinde gördüğü kiralık ev ilanı için emlakçıyla iletişime geçti ve ön koşullarda anlaştı. Ancak sonrasında ev sahibinin bekara evini kiralamak istemediği yanıtını aldı.

Delil Ekran Görüntüsüydü

Ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla TİHEK’e başvuran B.C.H, emlakçıyla yaptığı görüşmenin ekran görüntüsünü delil olarak sundu. Görüntüdeki yazışmalarda emlakçının, “‘Bekar olmasın’ dedi, konuşuyoruz ev sahibi ile” mesajını attığı görüldü.

Ceza ve Gerekçesi

Başvuruyu karara bağlayan TİHEK, ev sahibine “ayrımcılık yasağını” ihlal ettiği gerekçesiyle 5 bin 958 lira idari para cezası verdi. TİHEK’in kararında, herkesin kanunlar önünde eşit olduğu vurgulandı. Anayasaya göre herkesin, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşit olduğu hatırlatıldı.

6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu’nda da taşınır ve taşınmazların kiralanması süreçlerinde medeni hal temelinde ayrımcılık yapılamayacağı belirtildi. Kararda, “Ev sahibi tarafından başvuranın medeni halinden dolayı ayrımcılık yapıldığı ve yasağa aykırı davranıldığı” ifadesine yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.