DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047218-2,24%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Kış Lastiği Uygulaması
  • HaberOrdu
  • Gündem
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Kış Lastiği Uygulaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Kış Lastiği Uygulaması

ABONE OL
Mart 24, 2024 20:05
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Kış Lastiği Uygulaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış Lastiği Zorunluluğu ve Uygulama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu gereği araçların kış lastiği takmalarını belirli dönemlerde zorunlu kılıyor. Bu uygulama, illerin hava ve iklim şartlarına göre değişebilir ve valiliklere devredilebilir. Denetimler Bakanlık yetkililerinin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığı ve belediyeler tarafından gerçekleştirilir. Kurala uymayan sürücülere para cezası kesilir.

Kış Lastiği Kullanımının Önemi

Kış lastikleri özel olarak soğuk hava şartları için üretilir ve 7 derecenin altında en iyi performansı gösterir. Yaz aylarında kullanıldığında ise performansını kaybeder, aşınma ve kontrol sorunlarına yol açabilir. Mevsimine uygun lastik kullanımı çevreye daha az zarar verir ve sürücülere daha fazla güvenlik sağlar.

Kış Lastiği Fiyatları ve Saklama

Türkiye’de en popüler lastik ebatlarından biri olan 205/55 R16 ölçüsündeki yaz lastiklerinin fiyatları 1500 liradan başlar. Araç tipine ve lastik ebatlarına göre fiyatlar değişir. Ayrıca, mevsimsel değişiklikler nedeniyle lastiklerin doğru koşullarda saklanması önemlidir. Lastik otelleri, lastiklerin 6 ay boyunca saklanabileceği bir seçenek olup fiyatları 500 ila 1000 lira arasında değişir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.