DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Araştırmacılar, Elmayı Sıkmak İçin Yeni Bir Yöntem Keşfetti
  • HaberOrdu
  • Sağlık
  • Araştırmacılar, Elmayı Sıkmak İçin Yeni Bir Yöntem Keşfetti

Araştırmacılar, Elmayı Sıkmak İçin Yeni Bir Yöntem Keşfetti

ABONE OL
Şubat 26, 2024 14:12
Araştırmacılar, Elmayı Sıkmak İçin Yeni Bir Yöntem Keşfetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polifenol İçeriği Dört Kat Daha Fazla Korunuyor

Araştırmacılar, elmayı sıkmanın sağlığa faydalarını artırabilecek yeni bir yolunu keşfettiler. Yeni yöntem sayesinde, polifenol içeriğinin dört kat daha fazla korunduğu ortaya çıktı.

Polifenoller Nedir?

Polifenoller; meyvelerde, kırmızı şarapta ve kakaoda bulunan, kalp ile beyne fayda sağladığı ve hastalıklara karşı koruyabileceği düşünülen antioksidan, doğal bitki bileşikleri olarak bilinir.

Yeni Sıkma Yöntemi ve Spiral Filtre Presi

Araştırmacılar, oksijeni çıkaran spiral filtre presi kullanarak, bu faydalı bileşikleri en üst düzeye çıkarabileceklerini belirtiyor. Uzmanlar, oksijenin diğer işlem adımlarından hariç tutulmasıyla besinlerdeki bozulmanın azaldığını vurguluyor.

Gelecekte Daha Yaygın Kullanılması Bekleniyor

Geçmiş araştırmalar, flavan-3-ol adı verilen bir grup polifenolün kan basıncını, kolesterol konsantrasyonunu, ve kan şekerini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini göstermişti. Araştırmacı Stefan Dussling, yeni meyve suyu sıkma yönteminin insanların daha fazla faydalı doğal bileşik elde etmelerine yardımcı olacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.