DOLAR 32,5461 0.26%
EURO 34,9335 0.43%
ALTIN 2.438,210,00
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim İnsanları Yapay Testisler Üzerinde Çığır Açtı

Bilim İnsanları Yapay Testisler Üzerinde Çığır Açtı

ABONE OL
Şubat 23, 2024 14:10
Bilim İnsanları Yapay Testisler Üzerinde Çığır Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’deki Bar-Ilan Üniversitesi’nde Yapılan Önemli Çalışma

İsrail’in Bar-Ilan Üniversitesi’ndeki uzmanlar, erkeklerin üreme rahatsızlıklarıyla ilgili çığır açan bir proje gerçekleştirdi.

Yapay Testislerin Önemi

Uzmanlar, “laboratuvar testisleri” olarak adlandırılan yapay testisleri geliştirerek spermin ve testosteron hormonunun üretiminde hayati bir rol oynayan bu organın gelişimini incelediler.

Yapılan Araştırmanın Kapsamı

Fetal cinsiyet belirleme konusunda uzmanlaşmış Dr. Nitzan Gonen liderliğindeki ekip, yapay testislerin cinsiyet gelişimi bozuklukları ve erkek kısırlığı gibi sorunlara terapötik çözümler sunabileceğini belirtti.

Dr. Gonen, çalışmanın umut verici bir model olduğunu vurgulayarak yapay testislerin, cinsel gelişim ve kısırlık bozukluklarına yönelik tedavilere ilham verebileceğini ifade etti.

Yapay Testislerin Özellikleri

Fare testislerinden elde edilen hücrelerden üretilen yapay testislerin, doğal fare testislerinin yapısı ve işlevine benzediği açıklandı. Bu organoidler, sperm üretimindeki sorunları daha iyi anlamak ve tedavi etmek için önemli bir adım niteliği taşıyor.

Önemli Bir Gelişme

Dr. Gonen ve ekibi, yenidoğan farelerden elde edilen testis hücrelerinden kültüre edilen yapay testisler sayesinde erkek kısırlığı ve cinsiyet gelişimi bozuklukları gibi sorunların kökenini daha iyi anlayabileceklerini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.