DOLAR 32,5780 0.34%
EURO 34,9598 0.43%
ALTIN 2.445,660,31
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elma Sirkesi İçmek Kilo Vermeye Yardımcı Olabilir

Elma Sirkesi İçmek Kilo Vermeye Yardımcı Olabilir

ABONE OL
Mart 14, 2024 17:10
Elma Sirkesi İçmek Kilo Vermeye Yardımcı Olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Victoria Beckham’in Teorisi Destek Buluyor

Spice Girls müzik grubundan tanıdığımız Victoria Beckham, tasarımcılık kariyerine devam ederken formunu korumak için her sabah birkaç kaşık elma sirkesi içtiğini açıklamıştı. Yeni bir çalışma, aşırı kilolu bireylerin düzenli olarak elma sirkesi tüketmelerinin kilo verme üzerinde olumlu etkileri olabileceğini gösteriyor.

Çalışma ve Bulgular

Küçük çaplı bir araştırma, her gün az miktarda elma sirkesi tüketen aşırı kilolu kişilerin üç ay sonra yaklaşık 6 kilo verebileceğini ortaya koydu. Bu bulgular, ünlülerin de benzer uygulamalarla formda kalmasının etkili olabileceğini gösteriyor.

Elma sirkesinin, sindirim enzimlerine etki ederek veya tokluk hissini artırarak metabolizmayı etkileyebileceği teorik ve laboratuvar çalışmalarıyla desteklenmektedir.

Araştırma Detayları

Lübnan’da gerçekleştirilen çalışmada, 12-25 yaş arası 120 genç aşırı kilolu katılımcı yer aldı. Her sabah farklı miktarlarda elma sirkesi içen gruplar incelendi ve 12 hafta sonunda elma sirkesi tüketenlerin kilo kaybı yaşadığı, plasebo alanların ise değişiklik göstermediği belirlendi.

Araştırmanın baş yazarı Rony Abou-Khalil, elde edilen sonuçların elma sirkesinin kilo verme müdahalesi olarak kullanılabileceğini öne sürdü.

Karşıt Görüşler ve Değerlendirmeler

İspanya’daki Navarra Üniversitesi‘nden Profesör Miguel Angel Martínez González, deneyin detayları hakkında daha fazla bilgi isteyerek dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Queensland Üniversitesi’nden Profesör Helen Truby ise basit bir müdahalenin bu kadar dramatik etkilere sahip olabileceği fikrine ihtiyatla yaklaştı.

Truby, “Bir çay kaşığı elma sirkesinin önemli miktarda kilo kaybına neden olabileceği harika olurdu, ancak obezitenin karmaşıklığı göz önüne alındığında, bazen bir şey gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, çoğu zaman öyledir.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.