DOLAR 32,5230 0.25%
EURO 34,8828 0.17%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20698020,70%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘İspanya’da yaşayan İrlandalı kadın, tedavi sonrası septik şoka girdi’
  • HaberOrdu
  • Sağlık
  • ‘İspanya’da yaşayan İrlandalı kadın, tedavi sonrası septik şoka girdi’

‘İspanya’da yaşayan İrlandalı kadın, tedavi sonrası septik şoka girdi’

ABONE OL
Şubat 13, 2024 14:11
‘İspanya’da yaşayan İrlandalı kadın, tedavi sonrası septik şoka girdi’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Et yiyen hastalık’ semptomlarına maruz kalan kadın tedavi sonrası şok yaşadı

İspanya’da yaşayan bir İrlandalı kadın, uygulanan tedavinin ardından septik şoka girdiğini ve derisinin “çürümeye” başladığını anlattı. Ayakları ve parmaklarının bir kısmı kesilen kadın, doktorlar tarafından semptomlarının kullanılan ilaca bağlandığını belirtti. 69 yaşındaki hasta, omuz ağrısı nedeniyle ilacı aldıktan sonra neredeyse hayatını kaybedeceğini aktardı.

Çene enfeksiyonu teşhisi konulan kadın dört ameliyat geçirdi

Kadına, Nekrotizan Fasiit olarak bilinen “et yiyen hastalık” nedeniyle çene enfeksiyonu teşhisi konuldu. Nekrotik dokunun yanı sıra bazı bezler ve kasların alınması için boynundan dört ameliyat geçiren kadının boynunda büyük bir yara izi ve şekil bozukluğu kaldı.

Kadın yaşadığı deneyimlerle ilgili konuşarak, “Artık bir enkaz gibi görünüyorum, hissediyorum ve iyileşmem çok uzun zaman alacak ama bir daha asla aynı olmayacağım. Bu korkunç deneyimden sonra henüz bitmemiş uzun bir tıbbi ve duygusal sorun listem var. Hayatım artık berbat, kalitesiz ve sürekli bir acı var, artık aynada kendimi tanıyamıyorum!” şeklinde konuştu.

İspanya’da hala kullanılan ağrı kesici, ölümcül etkilere neden olabiliyor

Söz konusu ağrı kesici, dünya çapında 40’tan fazla ülkede yasaklanmış olmasına rağmen İspanya’daki doktorlar arasında hala popülerliğini koruyor. İlaç, beyaz kan hücrelerini yok eden, sepsis riskini artıran ve organ yetmezliği gibi korkunç komplikasyonları tetikleyebilen agranülositoz adlı bir duruma neden olabiliyor.

İspanya’da yaşayan yüzlerce göçmen, ilacın korkunç yan etkilerine dikkat çekerek kullanıldığında ölümcül olabileceğini belirtti. İlacın karşıtı kampanyalar düzenleyen Cristina Garcia del Campo, omuz ağrısı nedeniyle aynı ilacı kullanan ve sadece dört gün sonra hayatını kaybeden İngiliz Mark Brooks’a vurgu yaptı. Campo, 2016’dan beri ilacı aldıktan sonra yaklaşık 40 Britanyalının öldüğünü ve gerçek sayının daha da yüksek olabileceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.