DOLAR 32,3378 -0.08%
EURO 34,8667 0.13%
ALTIN 2.388,10-0,35
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul’da Genç Kıza Taciz Davasında İstinaf Kararı
  • HaberOrdu
  • Gündem
  • İstanbul’da Genç Kıza Taciz Davasında İstinaf Kararı

İstanbul’da Genç Kıza Taciz Davasında İstinaf Kararı

ABONE OL
Nisan 20, 2024 20:04
İstanbul’da Genç Kıza Taciz Davasında İstinaf Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanık, Genç Kızı Taciz Ettiği İddiasıyla Yargılandı

Dava dosyasına göre, 49 yaşındaki sanık B.C.P., 11 Kasım 2021’de Paşa Mahallesi’nde 17 yaşındaki M.T’ye elini atıp sarılmaya çalıştı. Genç kızın tepki göstermesi üzerine sanık olay yerinden kaçtı. M.T. ve annesi sanıktan şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan dava açtı.

Sanık, Savunmasında Suçlamaları Reddetti

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık B.C.P, olayın bir yanlış anlama olduğunu öne sürerek suçlamaları reddetti. Sanık, genç kızı tanıdığı için selam vermek istediğini iddia etti.

Mağdur ve Tanıkların İfade ve İddiaları

M.T., tanışıklıkları olmadığını belirterek, sanığın kendisini tanıdığına dair bir açıklama yapmadığını söyledi. Sanığın şikayetten vazgeçmek için para talep ettiği iddiaları da gündeme geldi.

İstinaf Mahkemesi Kararı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin takdiri indirimi hukuka aykırı bularak kararı bozdu. Takdiri indirim nedenlerinin kararda gerekçeleriyle açıklanması gerektiğini belirtti.

Mağdur avukatı Seda Ballıkaya, istinaf kararının adaletin sağlanması açısından önemli olduğunu belirterek, benzer durumlarda sanıklar lehine yapılan ‘pişmanlık’ indirimlerinin keyfi olamayacağını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.