DOLAR 32,3831 -0.18%
EURO 34,7288 -0.05%
ALTIN 2.431,08-0,30
BITCOIN 2014815-2,54%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nijerya, Kripto Para ve Vergi Uygulamalarında Sıkı Denetimde
  • HaberOrdu
  • Dünya
  • Nijerya, Kripto Para ve Vergi Uygulamalarında Sıkı Denetimde

Nijerya, Kripto Para ve Vergi Uygulamalarında Sıkı Denetimde

ABONE OL
Mart 25, 2024 22:04
Nijerya, Kripto Para ve Vergi Uygulamalarında Sıkı Denetimde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nijerya Vergi Otoritesi, Kripto Para ve Binance Üzerindeki Baskıyı Artırıyor

Nijerya Federal İç Gelir Servisi (FIRS), vergi düzenlemelerine uyumu sağlama ve kripto para sektöründeki mali uygunsuzluklarla mücadele konusundaki kararlılığını vurguladı. FIRS, başkent Abuja’daki Yüksek Mahkemede popüler kripto para borsası Binance’a vergi kaçakçılığı suçlamalarında bulundu.

Nijerya Hükümeti Binance’e Erişim Engeli Getirmişti

Nijerya hükümeti, geçen ay ülkede yasa dışı para transferini ve yerel para birimi naira üzerindeki değer kaybını durdurmaya yönelik adımlar kapsamında Binance’e erişim engeli getirmişti. Ülkenin en kalabalık ülkesi olan Nijerya’da, naira’nın dolar karşısındaki değeri tarihinin en düşük seviyesinde seyrediyor.

Nijerya Ekonomisi ve Zorluklar

Zengin petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip olan Nijerya, gelir adaletsizliği, Boko Haram terör örgütü ve silahlı çetelerin saldırıları gibi sorunlarla mücadele ediyor. Ekonomik kriz ve güvenlik sorunları ülke genelinde zor şartlar oluştururken, bazı Nijeryalılar daha iyi bir yaşam umuduyla yasa dışı yollarla Avrupa’ya ulaşmaya çalışıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.