DOLAR 32,5780 0.34%
EURO 34,9598 0.43%
ALTIN 2.445,660,31
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TOBB, Zarar Ettiği İddiasıyla 100 Yataklı Hastanesini Satışa Çıkarıyor
  • HaberOrdu
  • Sağlık
  • TOBB, Zarar Ettiği İddiasıyla 100 Yataklı Hastanesini Satışa Çıkarıyor

TOBB, Zarar Ettiği İddiasıyla 100 Yataklı Hastanesini Satışa Çıkarıyor

ABONE OL
Mart 12, 2024 17:10
TOBB, Zarar Ettiği İddiasıyla 100 Yataklı Hastanesini Satışa Çıkarıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TOBB Hastanesi Satış Nedenleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2010 yılından bu yana işlettiği 100 yataklı hastanesini zarar ettiği gerekçesiyle satışa çıkardı. Hastane, doğrudan satış ya da işletme hakkının devri yöntemlerinden biri uygulanarak elden çıkarılacak.

Medipol Hastanesi’nden Gelen Teklif

TOBB’un hastaneyi satışa çıkarmasının ardında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu Medipol Hastanesi’nin ‘sürpriz’ teklifi yer aldı. Medipol, TOBB’a “Bu büyüklükte ve donanımdaki bir hastanenin zarar etmesi mümkün değil. Ancak sizin hastaneniz yıllardır zararda. Hastaneyi bize verirseniz kara geçirip kardan size her yıl düzenli pay veririz” şeklinde bir teklif sundu.

Diğer Talipliler

Bu gelişme üzerine, TOBB’un hastanesi için diğer talipliler arasında Aydın Grup’a ait Memorial Hastanesi, Güven Hastanesi ve LÖSEV gibi kuruluşlar da yer alıyor. Güven Hastanesi’nin sahibi Nükhet Küçükel Ezberci’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Madrid Büyükelçiliğine atanmış olması da dikkat çekiyor.

TOBB Hastanesinin Önemi

TOBB, 2010 yılında satın aldığı hastane için TOBB Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurdu. Ancak Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) tıp fakülteleri için en az 200 yataklı hastane şartı getirmesiyle TOBB’un hastanesi, diğer üniversite hastanelerinin dikkatini çekti.

TOBB’un hala tıp fakültesinden vazgeçmediği ve hastanenin sadece işletme hakkını devrederek kendi tıp fakültesine bağlı olarak kullanmaya devam edeceği belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.