DOLAR 32,2697 0.08%
EURO 34,7430 0.07%
ALTIN 2.395,830,12
BITCOIN 1980626-1,71%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trump Manhattan Ceza Mahkemesi’ne Geldi

Trump Manhattan Ceza Mahkemesi’ne Geldi

ABONE OL
Nisan 15, 2024 22:04
Trump Manhattan Ceza Mahkemesi’ne Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trump Savunmasını Yaptı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Manhattan Ceza Mahkemesi’ne avukatları ile birlikte geldi. Mahkeme salonuna girmeden önce basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Trump, bu davanın siyasi motivasyonla açıldığını ve suçsuz olduğunu savundu. Trump, “Suçsuz olduğum için burada olmaktan gurur duyuyorum. Siyasi insiyaklarla açılmış bu dava Amerika’ya hakarettir. Buna benzer bir olay daha önce hiç görülmedi. Buraya asla getirilmemeliydim.” dedi.

Jüri Seçimi Başlıyor

Dava, 12 kişilik jüri seçimiyle başlayacak. Manhattan’da ikamet eden ABD vatandaşları arasından rastgele seçilen yaklaşık 100 jüri adayı arasından seçilecek 12 asıl ve 6 yedek jüri heyeti için adaylar, tarafsız ve ehliyetli olmaları için sıkı bir elemeden geçecek. Jüri adaylarına siyasi olaylara bakışları, politik eğilimleri ve Trump’a karşı tutumlarıyla ilgili sorular yöneltilirken, sadece oy tercihleri sorulmayacak.

Yargılama Süreci

Uzmanlar, sunumlar ve şahitlerin dinlenmesiyle birlikte yargılamanın 6 ila 8 hafta sürebileceğini tahmin ediyor. Trump’ın haftada 4 gün mahkemede olması gerekecek. Eski ABD Başkanı, Stormy Daniels’e yasa dışı “sus payı” ödenmesiyle ilgili suçlamalarla karşı karşıya ve bu durumu “siyasi cadı avı” olarak nitelendiriyor. 34 ayrı suçlamayı reddeden Trump, “Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan” olarak kayıtlara geçmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.