DOLAR 32,5083 0.19%
EURO 34,9209 0.3%
ALTIN 2.441,500,13
BITCOIN 2052653-0,08%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, Kanser İlaçlarının Temininde Sorunlar Yaşandığını Açıkladı
  • HaberOrdu
  • Sağlık
  • Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, Kanser İlaçlarının Temininde Sorunlar Yaşandığını Açıkladı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, Kanser İlaçlarının Temininde Sorunlar Yaşandığını Açıkladı

ABONE OL
Şubat 8, 2024 14:12
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, Kanser İlaçlarının Temininde Sorunlar Yaşandığını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanser, Türkiye’de Ölüm Nedenleri Arasında İkinci Sırada Yer Alıyor

Dünya Kanser Günü dolayısıyla açıklama yapan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, kanserin hem dünyada hem de Türkiye’de ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer aldığını belirtti. Saydan, dünya genelinde her 6 ölümden birinin kanser hastalığından kaynaklandığını, Türkiye için ise her 5 ölümden birinin bu hastalık nedeniyle olduğunu vurguladı.

Kanser İlaçlarının Temini Konusunda Sıkıntılar Yaşanıyor

Genel Başkan Saydan, kanser başta olmak üzere birçok ilacın temininde sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Bulunamayan ve tedavi için yerine konulabilecek başka seçeneği olmayan kanser ilaçlarının temininde de sorunlar yaşandığına dikkat çekti. İlaçlarını bulamayan veya alamayan kanser hastalarının tedavilerinin aksadığını belirtti.

Saydan, ülke genelindeki eczacılarının birçok ilacın temininde sorunlar yaşadığını ve maalesef hastaların da mağdur olduğunu belirtti. Özellikle yurtdışından ithal edilen ilaçlar arasında kanser ilaçlarının da bulunduğu bazı ilaçlara ulaşmada sorunlar yaşandığını ifade etti. Saydan, bu durumun temel sebebinin ilaç fiyatlandırma politikasının maliyetleri karşılamaması olduğunu söyledi.

Yeni Bir Sistemin Gerekliliği

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Saydan, piyasadaki Euro kurunun 33 lira olduğunu ancak ilaç fiyatları hesaplanırken kullanılan Euro kurunun ise 17,5 lira olduğunu hatırlattı. Bu kur farkının ilaçların bulunabilirliğini zorlaştırdığını belirtti. Saydan, sektörün tüm paydaşlarının kabul edeceği yeni bir sistem geçilmesi gerektiğini ve ilaçların daha kolay bir şekilde temin edilebilir hale gelmesi için bu yeni sistemin hayata geçirilmesini istedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.