DOLAR 32,5091 0.36%
EURO 34,7624 0.41%
ALTIN 2.407,921,18
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Metallica Solisti James Hetfield’in Dövmesi Lemmy Kilmister’e İthaf Edildi
  • HaberOrdu
  • Magazin
  • Metallica Solisti James Hetfield’in Dövmesi Lemmy Kilmister’e İthaf Edildi

Metallica Solisti James Hetfield’in Dövmesi Lemmy Kilmister’e İthaf Edildi

ABONE OL
Nisan 18, 2024 18:09
Metallica Solisti James Hetfield’in Dövmesi Lemmy Kilmister’e İthaf Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

James Hetfield, Lemmy Kilmister’i Dövmesiyle Anıyor

Çarşamba günü Instagram’da paylaşılan bir gönderide ünlü Metallica solisti Hetfield, orta parmağına kazınmış maça ası tasarımını gösterdi. Bu dövmenin özel bir anlam taşıdığı ortaya çıktı.

Lemmy Kilmister Anısına Özel Dövme

Hetfield’in dövmesinde kullanılan mürekkebin, Motörhead kurucusu Lemmy Kilmister’in dokuz yıl önce kanserden ölmesinin ardından Hetfield’e verilen küllerle karıştırıldığı belirtildi. Hetfield, “Arkadaşım ve ilham kaynağım Bay Lemmy Kilmister’a selamlar. O olmasaydı Metallica da olmazdı” notunu düşmüş.

Corey Miller Tasarımı Dövme

Ünlü dövme sanatçısı Corey Miller tarafından tasarlanan dövmenin “dünyaya hâlâ kuş uçurabiliyor” anlamına geldiğini ekleyen Hetfield, Lemmy Kilmister’in müziğe ve kendisine olan etkisini bu şekilde bir anıyla taçlandırdı.

Motörhead ve Metallica Arasındaki Bağ

Lemmy Kilmister, uyuşturucu kullanımı nedeniyle Hawkwind rock grubundan kovulduktan sonra 1975 yılında Motörhead’i kurdu. Motörhead, 1980’lerin ikonik “Ace of Spades” de dahil olmak üzere 22 albüm yayınlayarak heavy metal müziğin Britanyalı öncülerinden biri haline geldi.

Metallica ise dünya çapında 100 milyondan fazla albüm satan bir başka rock grubu olarak adını duyurdu. Metallica, Motörhead’in oluşumları, sesleri ve kariyerleri üzerindeki etkisini her zaman takdirle karşıladı.

James Hetfield’in Duyguları

2016 yılında konuşan Hetfield, Lemmy Kilmister’ın ölümünün onu derinden üzdüğünü ve Metallica’nın varoluşunda onun etkisinin büyük olduğunu belirtirken, “Hiç şüphe yok ki, o olmasaydı Metallica olmazdı. O ortalıktayken her şey yoluna girecekmiş gibi hissediyordum” demişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.