DOLAR 32,3908 -0.13%
EURO 34,7694 -0.23%
ALTIN 2.427,74-0,28
BITCOIN 20564380,12%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hollanda’da Genç Kadın, Kendisine Ötanazi Yapılmasını İstiyor
  • HaberOrdu
  • Sağlık
  • Hollanda’da Genç Kadın, Kendisine Ötanazi Yapılmasını İstiyor

Hollanda’da Genç Kadın, Kendisine Ötanazi Yapılmasını İstiyor

ABONE OL
Nisan 3, 2024 17:11
Hollanda’da Genç Kadın, Kendisine Ötanazi Yapılmasını İstiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hollanda’da Genç Kadın Zoraya Ter Beek, Ötanazi İstiyor

Hollanda’nın Almanya sınırına yakın küçük bir köyünde yaşayan Zoraya Ter Beek, majör depresyon, otizm ve sınırda kişilik bozukluğuyla mücadele ediyor. 28 yaşındaki Ter Beek, hayatı boyunca ruh sağlığı sorunlarıyla uğraştı ve artık ötanazi istiyor.

Ötanazi Tercih Eden İnsan Sayısı Artıyor

Zoraya Ter Beek, doktorların “Senin için yapabileceğimiz başka bir şey yok” demesi üzerine ötanazi yöntemini tercih etti. Genç kadın, “Hiçbir zaman daha iyi olmayacak” diyerek hayatına son verme kararı aldı. Avrupa genelinde, ölümcül hastalığı olmayan ancak acı çekerek yaşamak istemeyen insanların sayısının arttığı görülüyor.

Hollanda’da Ötanazi İstatistikleri

Hollanda, 2001 yılında yardımlı intiharı yasal hale getiren ilk ülke olmuştu. O zamandan beri ötanazi giderek popüler hale geldi. 2022’de Hollanda’da 8.720 ötanazi ölümü yaşanmış ve bu sayı ülkedeki tüm ölümlerin %5’ini oluşturmuştur. Bu oran bir önceki yıla göre artış göstermektedir. Ötanazi yasasını eleştirenler, kişilerin kanunlar tarafından intihara teşvik edildiğini iddia ediyor ve bu durumu bir salgına benzetiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.